Caresheet Degoe

De degoe komt oorspronkelijk uit Chili en leeft daar in open, vaak rotsachtige gebieden tot een hoogte van ca. 1500 m. Ze klauteren en klimmen daar over stenen en in struiken en bomen, dus ook in hun verblijf moeten ze de beschikking hebben over voldoende klim- en klautermateriaal. In de natuur leven degoe’s in groepen van 10 tot wel 100 dieren, ze kunnen dus absoluut NIET alleen gehouden worden.
De degoe graaft zelf een hol dus de bodembedekking kan het best bestaan uit rivierzand gemengd met Back-2-Nature. Een pluk hooi of stro wordt graag gebruikt als nestmateriaal.

Een degoe gebruikt graag dagelijks een zandbad om zijn vacht te verzorgen, chinchillazand is hier prima geschikt voor.

Maak het verblijf eenmaal per week schoon met een dierverblijfreiniger.

Wij adviseren Cavia Balance van Hope Farms als hoofdvoedsel voor uw degoe vanweg de vitamineverhoudingen. Gemengd voer is ongeschikt voor de degoe omdat de degoe erg gevoelig is voor vervetting en suikerziekte.
De dieren zijn aan de caviakorrel gewend en u mag ook nooit plotseling van voer wisselen.

De degoe behoort tot de echte knaagdieren en dus blijven de tanden zijn hele leven groeien. Knagen is daarom voor de degoe een noodzaak. Hier zijn knaagstenen voor waar geen snoepjes of een beloning inzit. Ook is wilgenhout zeer geschikt voor de degoe om op te knagen.
De tanden van een gezonde degoe zijn oranje, dit komt door zijn speeksel. Let er op dat de knaagsteen niet “opgegeten” wordt, is dit wel het geval, biedt de steen dan af en toe aan of geef enkel wilgenhout.
Ook heeft de degoe vitaminen nodig, hiervoor is caviavitamine met extra vitamine C prima te gebruiken.

Een degoe is niet een echt knuffeldier, ze eten vaak wel uit de hand en komen op de hand zitten maar van oppakken houden ze meestal niet zo. De eerste paar dagen kunt u ze het beste even met rust laten om ze te laten wennen aan hun nieuwe verblijf. Steek daarna voorzichtig uw hand in de kooi om ze te laten wennen aan uw geur. Als ze niet meer bang zijn kunt u ze uit de hand laten eten.

Laat de degoe niet los door de kamer lopen want een degoe is zeer beweeglijk en moeilijk te pakken. Door hem op te jagen wordt hij alleen maar banger.
Pak een degoe nooit op aan zijn staart. Het vel stroopt er dan af en het ontvelde stuk staart sterft af.

Degoe’s zijn zeer leuke dieren om naar te kijken en ze zullen u keer op keer weer versteld doen staan van hun kunsten.

Algemene gegevens van de degoe
Volwassen gewicht 200-300 gram Geslachtsrijp 1-3 maanden
Gemiddelde levensverwachting 8-9 jaar Draagtijd 90 dagen
Voedselopname per dag 20-25 gram Nestgrootte 4-10 jongen
Wateropname per dag 10-20 cc Ogen open direct
Lichaamstemperatuur 38-39 graden Speenleeftijd 21 dagen

 

Afbeelding degoe

Vakantie adres nodig?

Geen probleem, bij ons kunt u met een gerust hart uw dier laten logeren. Meer info

Vragen?

Wij altijd voor u klaar in de winkel of via:

023 526 2470
info@dierenspeciaalzaakhoeben.nl